گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، با تاکید بر این که رژیم جمهوری اسلامی در ایران هرگز نمیتواند توانایی غنیسازی اورانیوم داشته باشد، میگوید چنانچه رژیم از تمایل خود به داشتن سلاح هستهای فاصله بگیرد «میتوانیم شاهد شکوفایی باشیم.»
مایک والتز، مشاور پیشین امنیت ملی در دولت ترامپ که در اردیبهشت گذشته این سمت را ترک کرد، روز سهشنبه ۲۴ تیر در کنگره حضور یافت تا به پرسش قانونگذاران برای تأیید شدن به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل متحد پاسخ بدهد.
مایک لی، سناتور جمهوریخواه، در حمایت از آقای والتز گفت که او سیاست «نخست آمریکا» را در سازمان ملل متحد پیش خواهد برد.
ریک اسکات، سناتور جمهوریخواه، نیز گفت که مایک والتز «حامی دموکراسی و آزادی است و با دیکتاتورها مقابله خواهد کرد.»
مایکل والتز با برشمردن دستاوردهای شش ماه گذشته دولت ترامپ، گفت که «ادامهدهنده آن اولویتها» خواهد بود.
او تأکید کرد: «پرزیدنت ترامپ در مدت شش ماه گروگانها را به آمریکا بازگرداند و عدالت را برای خانوادههای نیروهای کشته شده در بمبگذاری فرودگاه کابل به ارمغان آورد. همچنین مانع دسترسی جمهوری اسلامی ایران به جنگافزار هستهای شد و در آفریقا، خاورمیانه، و آسیا آتشبس برقرار کرد.»
آقای والتز در جلسه امروز کنگره برای بررسی صلاحیتش به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل متحد گفت که در صورت کسب رأی اعتماد از سنا، تلاشهای بینالمللی آمریکا و اروپا، بهویژه با فرانسه، بریتانیا، و آلمان را در سازمان ملل دنبال خواهد کرد.
گزینه دونالد ترامپ برای تصدی سمت سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: «مکانیسم ماشه در شورای امنیت برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران در دسترس است.»
او افزود: «آلمان بهتازگی در چارچوب برجام بحث فعال کردن آن را مطرح کرده، زیرا جمهوری اسلامی ایران ناقض تعهداتش بر مبنای پیمان منع گسترش جنگ افزار هستهای بوده است.»
مایک والتز همچنین از رویکرد سازمان ملل در قبال چین انتقاد کرد و گفت با یهودستیزی در سازمان ملل مقابله خواهد کرد.
والتز در جلسه امروز کنگره برای بررسی صلاحیتش به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل متحد، درباره مردم ایران هم صحبت کرد. او گفت: «رئیسجمهوری بهروشنی اعلام کرده که به آیندهای بهتر برای مردم ایران امیدوار است. فکر میکنم همه ما چنین امیدی داریم و از طریق دیپلماسی و با همکاری شرکایمان در عمان وارد عمل شدیم. اما همچنین بسیار صریح گفتهایم که جمهوری اسلامی ایران نمیتواند توانایی غنیسازی اورانیوم داشته باشد.»
او اضافه کرد: «تهران اگر بخواهد مانند متحد ما در امارات متحده عربی، توافق هستهای ۱۲۳ را داشته باشد، اگر بخواهد اورانیوم غنیشده را خریداری کند، اگر بخواهد یک برنامه صلحآمیز هستهای داشته باشد، فکر میکنم تا زمانی که خلاف آن اعلام نشود، چنین پیشنهادی کاملا روی میز مذاکره است. بنابراین، در این لحظه، با توجه به وضعیت در سوریه، لبنان، و توافقهای ابراهیم، فکر میکنم این امکان وجود دارد که شاهد شکوفایی باشیم، اما رژیم جمهوری اسلامی ایران باید تصمیم بگیرد که از خواست خود برای دستیابی به سلاح هستهای فاصله بگیرد.»
والتز سه دوره نماینده و عضو کمیتههای اطلاعات، خدمات نیروهای مسلح و خارجه در مجلس نمایندگان آمریکا و اولین تکاور کلاه سبز انتخابشده در کنگره بود. او پس از ۲۷ سال خدمت در ارتش و گارد ملی ایالات متحده با درجه سرهنگی بازنشسته شد.
کمیته روابط خارجی سنا در صورت تائید صلاحیت والتز، انتصاب او را برای رای نهایی به صحن سنا ارجاع خواهد کرد.
روز سهشنبه همچنین قدرتهای اروپایی درباره عدم پیشرفت در زمینه مسائل مربوط به توافق هستهای به جمهوری اسلامی هشدار دادند.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز سهشنبه پیش از آغاز جلسه شورای امور خارجه این اتحادیه گفت که فعالسازی مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی امروز بررسی میشود.
همچنین ببینید: هشدار سه قدرت اروپایی به جمهوری اسلامی: «مکانیسم ماشه» را فعال میکنیمعلاوه بر این، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در این روز پس از دیدار با آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، گفت هر دو طرف اتفاق نظر دارند که «ایران هرگز نمیتواند جنگافزارهای هستهای تولید کند یا به دست آورد.»
همچنین ببینید: وزیران امور خارجه آمریکا و ایتالیا: جمهوری اسلامی هرگز نباید به سلاح هستهای دست یابد