مقام ارشد دولت ترامپ: سیاست آمریکا «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی است

سباستین گورکا، معاون دستیار رئیس‌جمهوری آمریکا و مدیر ارشد مقابله با تروریسم

معاون دستیار رئیس‌جمهوری آمریکا و مدیر ارشد مقابله با تروریسم، سباستین گورکا در پاسخ به این پرسش که سیاست دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی که تهدیدی جدی به شمار می‌رود، چیست؟ تاکید کرد: این «سیاست، فشار حداکثری، فشار حداکثری، فشار حداکثری است.»

سباستین گورکا این مطلب را روز چهارشنبه ۱ مرداد در نشستی به میزبانی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در واشنگتن بیان کرد.

او همچنین تأکید کرد با آن‌که هدف سیاست دولت ترامپ تغییر رژیم در ایران نیست، اما آمریکا تمایل بسیاری دارد که شاهد باشد مردم ایران، خودشان را آزاد کنند.

گورکا گفت دونالد ترامپ، جهان را مجموعه‌ای از مناطق مختلف می‌بیند و خاورمیانه را منطقه‌ای می‌داند که همه چیز در آن، به جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود. او توضیح داد که حوثی‌ها بدون کمک‌های جمهوری اسلامی، از جمله کمک‌های تسلیحاتی، قادر به شلیک به کشتی‌های آمریکا نیستند.

این مقام ارشد دولت ترامپ گفت واشنگتن دو خواسته از جمهوری اسلامی دارد: نخست، جمهوری اسلامی ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد؛ و دوم، باید به حمایت از نیروهای نیابتی پایان دهد. او تأکید کرد جمهوری اسلامی نباید از هیچ گروهی که تهدیدآمیز است، پشتیبانی کند.

او همچنین گفت در دولت جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بیش از ۲۵۰ نفر از «جهادی‌ها» «خنثی» شده‌اند که از این تعداد، بیش از ۱۰۰ نفر از آن‌ها از افراد ارشد جهادی بوده‌اند. او گفت این آمار شامل افراد حذف شده حوثی نمی‌شود.

پیشرفت‌ها در مبارزه با تروریسم

سباستین گورکا با اشاره به پیشرفت‌های آمریکا در مبارزه با تروریسم طی ۲۴ سال گذشته گفت اگر ایالات متحده مشخصات تلفن همراه فردی را در اختیار داشته باشد، می‌تواند ظرف کمتر از ۷۲ ساعت، او را در هر نقطه‌ای از جهان هدف قرار دهد.

او افزود گروه‌های تروریستی نظیر داعش و القاعده به‌شدت آسیب دیده‌اند و گرچه هنوز می‌توانند حملاتی مانند حمله با چاقو انجام دهند، اما توانایی انجام حملاتی در مقیاس بزرگ - مانند حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ - را از دست داده‌اند.

هارد‌دیسک‌های بن لادن

گورکا در بخش دیگری از سخنان خود گفت زمانی که نیروهای آمریکایی به مخفیگاه اسامه بن‌لادن در پاکستان یورش بردند، حافظه‌های کامپیوتر او را نیز با خود خارج کردند. او گفت بن‌لادن مصرف‌کننده محصولات پورن بوده است و باید به اسلام‌گرایانی که به گروه‌های تروریستی می‌پیوندند، یادآور شد که چنین افرادی رهبران آن‌ها هستند.

روش مبارزه با تروریسم

او افزود آمریکا نمی‌خواهد در سراسر جهان حضور یابد و تروریست‌ها را از میان بردارد و وارد «جنگ‌های بی‌پایان» شود. آمریکا می‌تواند و خواهد توانست با تروریسم مقابله کند و مجموعه‌ای از اقدامات کوتاه‌مدت، شدید و مؤثر را برای مقابله با تهدیدهای تروریستی علیه خود انجام خواهد داد. اما هم‌پیمانان و شرکای آمریکا در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان، عملیات ضدتروریستی جهانی را ادامه می‌دهند.

گورکا گفت آمریکا نمی‌خواهد در هر نقطه از جهان مستقر شود تا هر تروریستی را از میان ببرد، اما جای پایی محدود خواهد داشت تا با تهدیدهایی نظیر القاعده، داعش و دیگر گروه‌های مشابه مقابله کند. او افزود نگاه دولت ترامپ در مواجهه با گروه‌های تروریستی این است که بررسی می‌کند آیا آن گروه توانایی ایجاد تهدید در داخل خاک آمریکا را دارد یا نه.

گورکا همچنین گفت فیلم‌های سانسور نشده حملات تروریستی ۷ اکتبر حماس به جنوب اسرائیل را دیده است و دیگران را نیز تشویق کرد که آن‌ها را ببینند تا از میزان خشونت این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی آگاه شوند. او گفت سطح خشونت این گروه حتی از فیلم‌های خشونت‌های داعش و القاعده نیز بدتر بوده است.

جمهوری اسلامی یک موشک هم برای مقابله با چکش‌ نیمه‌شب شلیک نکرد

او تأکید کرد سیاست دولت ترامپ در مقابله با تهدیدهای تروریستی، قابل پیش‌بینی است: اگر اقدامی در راستای منافع ملی آمریکا باشد، انجام خواهد شد - نظیر پرتاب ۱۴ بمب سنگرشکن بر تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران - و اگر اقدامی مغایر با منافع ملی باشد، متوقف خواهد شد.

او همچنین توضیح داد که علاوه بر نیروی هوایی، نیروی دریایی آمریکا نیز با شلیک موشک‌های کروز به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی در عملیات «چکش نیمه‌شب» مشارکت داشته است. گورکا این عملیات را به‌شدت تحسین کرد و گفت جمهوری اسلامی حتی یک موشک هم برای مقابله با عملیات آمریکا شلیک نکرد.

او افزود دلیل آن‌که نیروی هوایی آمریکا توانست وارد حریم هوایی ایران شود و پس از حمله سالم خارج شود، این بود که رئیس‌جمهوری آمریکا به جمهوری اسلامی گفته بود: «شما به سلاح هسته‌ای دست نخواهید یافت، و آمریکا به وعده‌اش عمل خواهد کرد.»

سیاست «آمریکا اول»

او گفت سیاست «آمریکا اول» به‌معنای تنها بودن آمریکا نیست، بلکه به این معناست که کشورهایی که «ارزش‌های یهودی-مسیحی» آمریکا را دنبال می‌کنند، باید مانند متحدان و شرکای واقعی رفتار کنند. او افزود پایه همه این‌ها، تأکید بر اصل حاکمیت ملی است.

سباستین گورکا خطاب به اقوام گوناگون سوریه گفت که گرد هم آیند و از فرصت استثنایی که رئیس‌جمهوری آمریکا برای پیشرفت سوریه فراهم کرده است، استفاده کنند.